• 1392/08/07 - 12:46
  • 193
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سبزیجات

بهترین سبزیجات برای روزهای خنک پاییز

بهترین سبزیجات برای روزهای خنک پاییز

قدس آنلاین- مریم سادات کاظمی: فصل پاییز هم کم کم به نیمه رسید. فصل هوای خنک، روزهای کوتاه و برگ های هزار رنگ درختان. دست سخاوتمند طبیعت قبل از اینکه به خواب زمستانی برود،‌ سبدی ازبهترین خوراکی های پاییزی را به ارمغان آورده است. ای نفستیوال رنگارنگ میوه ها و سبزیجات نه تنها زیبایی خاصی دارد، بلکه فواید بسیاری بر سلامتی دارد و آمادگی برای آغاز فصل سرما دارد.

قارچ

صبحت کردن راجع به خواص قارچ مشکل است زیرا منبع غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است. قارچ به خاطر دارا بودن انواع مواد مغذی کامل به عنوان "‌گوشت گیاهی" معروف است و درواقع می توان آن را گنجینه ای مفید برای سلامتی دانست.

قارچ حاوی پروتئین، ویتامین های A،B و D است که درسلامت دندان ها و استخوان ها نقش دارد. منبع غنی از فیبرهاست که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کند. به علاوه حاوی لکتین؛ پروتئین هایی با خواص ضدسرطانی است. نزدیک به 90% حجم قارچ را آب تشکیل داده است و به همین دلیل می تواند خوراکی ایده آلی برای کسانی که رژیم لاغری دارند، باشد. اگر قارچ به شکل خام مصرف شود، هر 100 گرم آن می تواند 25 تا 45 کیلو کالری بدن را تامین کند. هنگام پخت، پوست منفذدار آن بیشتر روغن را جذب می کند که این مسئله باعث می شود تا کالری آن بیشتر شده و هضمش مشکل تر شود.

قارچ خوراکی است که می توان از آن در تهیه انواع سالاد، سس و خوراک ها استفاده کرد. ترکیب آن با سبزیجات معطر بسیار خوشمزه است زیرا بوی معطر آنها را به خود می گیرد. البته توجه داشته باشید که قارچ های تازه باکتری هایی دارند که اگر شرایط نگهداری صحیح رعایت نشود زمینه مسمومیت های غذایی رافراهم می کنند. فقط قارچ هایی را خریداری کنید که در پاکت های منفذدار بسته بندی شده باشد و حتما‌ آنها را در یخچال نگهداری کنید.

توجه داشته باشید که هر نوع قارچی خوراکی نیست و بعضی از آنها بسیار سمی و خطرناک هستند، پس هرگز هنگام گردش در جنگل و دشت،‌ بدون شناخت قارچ جمع نکنید.

کدو حلوایی

جالب است بدانید که کدو مسمایی یا کدو سبز ، شکل نارس کدوحلوایی است که در تابستان چیده می شود. اگر کدو از بوته جدا نشود تا فصل پاییز کاملا رسیده و نارنجی رنگ شده و می توان آن را تا زمستان نگه داشت. انواع کدو بومی مناطق آمریکای مرکزی و جنوبی است. هر چه رنگ کدو نارنجی پررنگ تری باشد، مقدار بتاکاروتن و ویتامینA موجود در آن بیشتر است. این ریزمغذی ها که در پوست کدو وجود دارند، قدرت آنتی اکسیدانی بالایی داشته و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. کدو به عنوان منبع غنی از فیبرها نیز شناخته می شود و همچنین بسیار کم کالری است به طوری که هر 100 گرم آن تنها 15 تا20 کیلوکالری دارد.

اسفناج

اسفناج جز سبزیجات برگ دار تیره است. این سبزی خوشمزه منبع غنی از ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A، B9 (اسیدفولیک)،‌ K، منیزیوم، منگنز و آهن است امابه واقع نمی توان روی آهن آن چنان که در فیلم ملوان زبل تعریف می شود، حساب باز کرد. نصف فنجان اسفناج پخته، 22 کیلو کالری، 6/3 گرم قند، 3/0 گرم چربی و 3/2 گرم فیبرهای غذایی دارد. بتائین موجود در اسفناج احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد. این سبزی برای ورزشکاران مفید بوده و توانایی دویدن را در آنها تقویت می کند. کاروتنوئیدهای اسفناج نیز به پیشگیری از بیماری چشم از جمله آب مروارید و تحلیل ماکولای چشم کمک می کند. مصرف منظم اسفناج ( حداقل یک بار در هفته) می تواند خطرابتلا به سرطان سینه راکاهش دهد. هنگام خرید اسفناج هایی را انتخاب کنید که برگ های تازه و سبز رنگ داشته باشد .

تربچه

تربچه جز سبزیجات خانواده چلیپایی مانند کلم بروکلی است وطعمی نسبتا تند دارد که البته انواع تیره تندتر هستند. معمولا ریشه تربچه مصرف می شود اما برگ های آن هم خوش طعم هستند. رنگدانه های موجود در تربچه قرمز در پیشگیری از ابتلا به سرطان ها نقش دارند .این ترکیبات در تربچه سیاه دو تا پنج برابر بیشتر از تربچه های سفید و قرمز است.

هویج

هویج جز سبزیجاتی است که در همه فصول یافت می شود و می توان آن را به خوبی نگهداری کرد. رنگ نارنجی هویج به خاطر رنگدانه های بسیار زیاد است که خاصیت آنتی اکسیدانی به آن بخشیده است. یک هویج متوسط با وزن حدودا 72 گرم، 30 کیلو کالری، 9/6 گرم قند،‌2/0 گرم چربی و 8/1 گرم فیبرهای غذایی دارد. مصرف منظم هویج می تواند در پیشگیری از ابتلابه بیماری های قلبی عروقی،‌ بعضی سرطان ها و ناراحتی هایی مرتبط با سالمندی مانند آب مروارید نقش داشته باشد. هویج سرشار از ویتامین های A، B6و K است. مقدار قند هویج درحد معمول چندان بالا نیست. خوردن هویچ چه خام و چه پخته تاثیری در کاهش وزن ندارد. البته جالب است بدانید که پختن هویج می تواند به جذب عناصر غذایی آن کمک کند.

هنگام خرید انواعی را انتخاب کنید که کاملا سفت و بدون ریشه های سفید باشد زیرا این ریشه ها نشان دهنده عمر زیاد آن است. به علاوه قبل از نگهداری هویج در خچال حتما ساقه ها و برگ های آن را جدا کنید.

منبع:www.fil santé jeunes.fr

 

  • گروه خبری : اخبار علمی
  • کد خبر : 13262
کلمات کلیدی