• 1393/02/22 - 12:15
  • 94
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تاثیر خمیازه بر مغز انسان

بررسی اثراتی که خمیازه بر مغز انسان دارد

 تاثیر خمیازه بر مغز انسان

 

بررسی های اخیر محققان دانشگاه های وین، اتریش، فلوریدا، و دانشگاه ایالتی نیویورک نشان می دهد که دلیل اصلی خمیازه، تنظیم حرارت و خنک شدن مغز است.

به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، محققان تا امروز بر این باور بودند که علت اصلی خمیازه، اکسیژن رسانی به مغز یا خون است ولی تحقیقات اخیر نشان می دهد که خمیازه باعث تنظیم حرارت مغز می شود.

 

دمای مغز تابع عواملی مانند چرخه خواب، استرس و تحریک غشای مغز است. زمانی که دمای مغز افزایش می یابد، نیاز به خمیازه احساس می شود تا هوای خنک جایگزین هوای گرم ناحیه مغز شود.

 

در خمیازه معمولا دیواره نازک خلفی سینوس فک بالا مانند پمپ دم عمل می کند و مانند یک سیستم خنک کننده، دمای مغز را کاهش می دهد.

 

سیستمی مشابه این سیستم خنک کننده در پرندگان نیز گزارش شده است.

 

درهنگام خمیازه، جریان خون در ناحیه گردن، سر و صورت افزایش پیدا می کند و هوای خنک وارد شده به بدن باعث کاهش دمای مایع نخاعی و خون می شود.

 

کاهش دمای مغز باعث افزایش کارایی این سیستم پیچیده و بهبود خلق و خو می شود.

 

در ادامه تحقیقات آمده است که فرکانس خمیازه در فصل های مختلف متفاوت است. نتایج این تحقیقات نه تنها در دانش فیزیولوژی کاربرد دارد؛ بلکه در درک بهتر بیماری های صرع و ام اس نیز موثر است. علاوه بر این، خمیازه های ممتد می تواند نشانه ای بر وجود نوعی اختلال در مغز باشد.

 

اخبار علمی - ایرنا

  • گروه خبری : اخبار علمی
  • کد خبر : 15249
کلمات کلیدی