تب کنگو
تب کنگو به راحتی قابل پیشگیری است
به گزارش خبرگزاری طبنا؛حدیثه گردکلی در جلسه ستاد مدیریت بحران چالوس اظهار کرد: با انتشار خبر ابتلای فردی از اهالی هچیرود، پس از اقدامات ایمنی لازم، به سرعت به آموزش کارشناسان جهاد کشاورزی و نیز دامداران کردیم و در اولین زمان ممکن نیز شوراهای روستاها و دهیاران را نیز آموزش میدهیم تا از هر گونه احتمال شیوع این بیماری جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه بیماری تب خونریزی کننده کریمه – کنگو به راحتی و با انجام اقداماتی ساده قابل پیشگیری است، تصریح کرد: اگر گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود، احتمال انتقال این بیماری کاملاً از بین خواهد رفت.
رئیس شبکه بهداشت چالوس به ذبح غیرقانونی دام در برخی از مناطق اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه این دامها توسط کارشناس دامپزشکی معاینه نشدهاند، احتمال انتقال بیماری توسط آنها بسیار زیاد است.
این مسئول علائم اولیه بیماری تب کنگو را کاملاً مشابه سرماخوردگی دانست و گفت: اگر فردی پس از تماس با دام یا گوشت تازه دچار تب، سردرد، درد عضلات و یا خونریزی شد باید به سرعت به یکی از مراکز درمانی مراجعه کند.
گردکلی با بیان اینکه باید از کشتار غیرمجاز در برخی از روستاها جلوگیری شود، یادآور شد: در طول سال با هماهنگی ادارات مرتبط بازدیدهایی از دامداریها صورت میگیرد و این موارد کنترل میشود، پس از فوت این فرد نیز تمام موارد ابتلا به تب و سایر موارد مشکوک به دقت بررسی و آزمایش شدند.
رئیس شبکه بهداشت چالوس به حواشی به وجود آمده پیرامون فوت یکی از اهالی هچیرود در اثر تب کنگو اشاره کرد و تأکید کرد: نباید بر آلام خانواده متوفی افزود و مردم باید بدانند که میتوانند به راحتی با این خانواده رفتوآمد کنند، فقط کافیست مسائل مربوط به بهداشت فردی را رعایت کنند.